Četiri elementa


Majčini darovi


Majčini darovi je prva knjiga iz serijala Četiri elementa. Priču pratimo iz pogleda četiri lika koji nas uvode u svet protkan misterijama i tajnama porodice Telus.
 
Liliana Telus je sa petnaest godina ostala siroče. Odbačena i zaboravljena od strane očeve porodice, smeštena je kod hranitelja... a onda, jednog dana na zapešću pojave joj se misteriozni simboli vatre i vode. Uskoro nakon toga dolazi njen stric i odvodi je na porodično imanje Lunc gde saznaje više o očevoj porodici, o njihovoj veri i porodičnom nasleđu.

Nakon sestrine smrti, Lili je ustoličena kao Majka Zemlja, nosilac Majčinog duha, čuvar Majčinih darova i svega života na Zemlji. Njen savetnik je postepeno uvodi u taj novi svet, koji Lili teško prihvata. Rastrzana između obaveza prema porodici i sopstvenih želja odlučuje da se barem na kratko vrati normalnom životu u kojem je samo obična devojka sa običnim problemima, ne shvatajući da to ona više nikad neće biti.

Vraća se u školu, gde nalazi svoju prvu ljubav, Igora, problematičnog momka iz škole, koji joj pomaže u otkrivanju porodičnih tajni koje su skrivane ne samo od nje već i cele porodice i Lili napokon otkriva ko je pravi neprijatelj porodice.


Sledeća knjiga u serijalu nosi naziv "Majčina garda" a nakon nje slede "Majčina moć" i "Majčina osveta" a do sada su napisane prve dve knjige iz serijala, ali nisu objavljene.

Godinama sam na blogu objavljivala odlomke iz ovog serijala a sada vam nudim prva četiri poglavlja u kojima ćete upoznati glavne likove ili barem neke od njih i preporučujem vam da svoje putovanje u ovaj svet započnete uvodnom legendom.

Uvodna legenda


Prvo poglavlje


Drugo poglavlje


Treće poglavlje


Četvrto poglavlje


Više odlomaka iz romana Majčini darovi naći ćete u odeljku Četiri elementa: link

 
Нема коментара:

Постави коментар

Zemlja nade 11