O meni

 

Dana Hill, pravim imenom Daniela Vrškova.
Rođena sam 13. decembra 1975. godine u Bačkom Petrovcu. Osnovnu školu i gimnaziju pohađala sam u svom rodnom mestu, a 1997. godine diplomirala na Višoj školi za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu.
Živim i radim u Bačkom Petrovcu. Srećno sam udata i majka dvoje dece, ćerke Dajane i sina Ivora.
Intenzivnijim pisanjem se bavim od 2010. godine a 2013. sam pokrenula blog Pisac u pokušaju gde objavljujem svoje radove.
Svoj prvi e- roman "Srebrni vladar" objavila sam 2016. godine, a 2017. godine objavila sam prvu zbirku priča "Carstvo reči", štampano i objedinjeno izdanje romana "Srebrni vladar" kao i prva zbirka pesama "Valcer života" objavljeni su 2018. godine.
Sa kratkim pričama i poezijom zastupljena sam u brojnim zbornicima, zajedničkim zbirkama i časopisima.
Priče:
„Izgubljena sećanja“ (Zbornik kratkih priča - 2013), „Srećna budućnost“ (Fosilni zapisi - 2015), „Carstvo reči“ (Najkraće priče - 2015), „Buđenje“ (Časopis Kvaka - 3. mesto na natječaju za kratku priču), „Otvorite oči, budni ste“ (Paralelni svetovi - 2017), priča „Radoznalost je ubila mačku... ili možda nije“ je odabrana za zbirku priča "Vrane dolaze" a priča "Spasitelj" je ušla u širi izbor međunarodnog konkursa Hourglass magazina, priča "Dan smrti" je na konkursu "357" ušla u uži izbor i objavljena je u dvobroju 18/19.
Pesme:
„Valcer života“ (Zbornik poezije i proze - 2015), „Proteran“ (Stihovi od sedefa - 2016).
Prema mojoj bajci "Vila Viola" je snimljena audio bajka na rusinskom, rumunskom, mađarskom i slovačkom jeziku i emitovana je na Radiju Novi Sad u okviru projekta "Kovčežić".

Нема коментара:

Постави коментар

Zemlja nade 11