Still.into.books o Srebrnom vladaru

Katarina je na blogu still.into.books objavila osvrt o romanu Srebrni vladar
Osvrt vam prenosim u celini uz, naravno, njenu dozvolu.

***** 

„Blaženi su oni koji ne znaju istinu o svetu u kom žive.“
Ukoliko volite da čitate priče na internetu, sigurno ste do sada naišli na Wattpad.
Wattpad je sajt na kome možete naći romane, priče itd. različitih žanrova. S druge strane, ako volite da pišete, možete postavljati svoja dela i tako na ovom sajtu biti u ulozi autora. Ovo je dobro mesto kako za ljubitelje književnosti, tako i za neafirmisane autore koji žele pronaći svoju publiku.
Pričom o Wattpadu dođosmo do priče o e-knjigama. Mišljenja su različita. Jedni ih vole jer ih mogu nositi bukvalno svuda sa sobom sve dok je tu telefon ili tablet, a drugi nisu veliki ljubitelji jer više uživaju držeći knjigu u rukama.
Eksperimentišući sa e-knjigama, došla sam do „Srebrnog vladara“.
U pitanju je duža priča autorke čiji pseudonim glasi Dana Hill. Inspiracija za pisanje je bio san, a pišući poglavlje po poglavlje, ne planirajući došla je do napisanih 14.
Glavni junak je devojčica po imenu Mila. Ono što je veoma zanimljivo je što se radnja odvija u blizini Novoga Sada (mada se pominje i London).


Ukoliko volite tinejdž priče sa vukodlacima i fantastičnim elementima, i ova će vam biti zanimljiva. Mila je beskućnik, učenica, lovac, mešanac, željna pravde. Nakon što ostaje bez majke, želi da učini sve da je ponovo pronađe. Iako ima samo 15 godina, veoma je lukava i lako se snađe u svakoj situaciji. U školi je smatraju čudnom, a ona ni ne pokušava da se uklopi. Znajući za tipične podele u društvu, ona odbija da bude deo neke družine i ostaje samostalna. Izgledajući namerno prepotentno i nedruželjibivo, izbegava bilo kakav kontakt sa drugim devojkama i momcima iz škole. Zna koji je njen cilj i samo se njega drži, a to je– lov. Ipak, iz mase se izdvaja Miloš – dečko koji misli da je ona u nevolji i želi da joj pomogne.


Priča je puna legendi i nema previše nepotrebnih opisa što mi se dopada. Mesečev medaljon, legenda o Leni, N’Ogru, Tim…
Neću vam otkrivati detalje, samo ću vam reći da se pri kraju dešava obrt kakav sigurno nećete očekivati! Ipak i u svakodnevnom životu se dešava da se borimo za nešto svim silama i onda se zapitamo da li smo u pravu. 


U celini bih rekla da je priča zanimljiva i da drži pažnju. Ipak, čini mi se da bi se mogla dodatno razraditi (npr. pri eventualnom štampanju) i stati kod dela gde se Mila ponovo vraća za Londom, a sve ostalo uklopiti u nastavak; promenila bih i leksiku na 2-3 mesta. Za sada, za e-izdanje – sasvim korektno, jasno i zanimljivo.
Autorku možete naći na stranici Pisac u pokušaju, a knjigu „Srebrni vladar“ možete skinuti besplatno! 
Šta mislite, šta ili ko može biti srebrni srebrni vladar? 
Knjiški pozdrav!

Fotografije: still.into.books

Нема коментара:

Постави коментар

Zemlja nade 11